ГоловнаПолітика

Проти київських захисників української мови порушили п'яту кримінальну справу

Учасників акції звинувачують у зриві шоломів і побитті правоохоронців.

Проти київських захисників української мови порушили п'яту кримінальну справу
Фото: Макс Левин

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за подіями, що сталися 5 червня під час мітингу на перетині вулиць Грушевського і Садової біля будівель парламенту й уряду.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у відділі зв'язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва в понеділок, справу "порушено за результатами розгляду заяв, які надійшли від військовослужбовців внутрішніх військ МВС України щодо завдання їм тілесних ушкоджень під час виконання службових обов'язків щодо забезпечення охорони громадського порядку".

"Учасники акції зірвали шоломи військовослужбовцям, пошкодили їх формений одяг, відібрали спеціальне спорядження і завдали тілесних ушкоджень", - розповіли в прокуратурі.

Справу порушено за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівників правоохоронних органів).

У прокуратурі також нагадали, що за фактами подій, які сталися 4 липня близько Українського дому на Європейській площі столиці, - чинення опору співробітникам міліції та завдання їм тілесних ушкоджень під час виконання службових обов'язків - порушено 4 кримінальні справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram