ГоловнаПолітика

Поновлено суд над Луценком: суддя відмовила у своєму усуненні

Екс-міністр уже встиг назвати прокурорів "мерзотниками" і "дебілами".

Поновлено суд над Луценком: суддя відмовила у своєму усуненні
Фото: EPA/UPG

Головуюча у справі екс-міністра Юрія Луценка суддя Ганна Медушевська відмовила його захисту у своєму усуненні.

Як відомо, вранці захист Луценка просив суддю погодитися на усунення, оскільки Європейський суд з прав людини зафіксував порушення прав Луценка під час розгляду його справи в Печерському суді.

"Медушевська входила до складу колегії цього суду, а отже, не може бути неупередженою до Луценка", - аргументували захисники Луценка.

Після цього Юрій Луценко заявив усунення трьом прокурорам, які беруть участь у його процесі.

У своєму клопотанні він послався на рішення ЄСПЛ, а також вказав на те, що один із прокурорів - Зінченко - безпосередньо наглядав за попереднім слідством.

Я рішуче закликаю владу України вжити всіх необхідних заходів для імплементації вердикту Європейського суду з прав людини у справі пана Луценка.

— Голова делегації Європарламенту в комітеті парламентської співпраці Україна-Євросоюз Павел Коваль

"Це ти, мерзотнику, винен, що я 18 місяців сидів у кам'яному мішку. Ти, мерзотнику, порушив українське законодавство. Ти привів до того, що Україна заплатить 150 тисяч з державного бюджету. Це тобі світить 10 років за перевищення своїх повноважень", - заявив екс-міністр.

Після цих слів Луценко суддя зробила йому зауваження за неетичні висловлювання.

На що Луценко відповів: "Ця образа вартувала мені 18 місяців в'язниці. І тут у мене в клітці єдине право: дебілів називати дебілами, а мерзотника - мерзотником".

Тим часом прокурор Віктор Клименко заявив: "На мою думку, нещиро звинувачувати суддів Печерського суду в тому, що вони процесуально не могли робити".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram