ГоловнаПолітика

"Беркут" розігнав наметове містечко на захист української мови в Черкасах

Опозиціонери впевнені, що вказівку міліції дав особисто губернатор Сергій Тулуб.

"Беркут" розігнав наметове містечко на захист української мови в Черкасах
Фото: pro-vincia.com.ua

Загін "Беркута" і невідомі молоді люди спортивної зовнішності розігнали наметове містечко захисників української мови в Черкасах.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

"Спочатку вони мали претензії до намету "Свободи", - сказав координатор черкаської опозиції Леонід Даценко. - Коли організатори показали їм, що місцева філія Української народної молоді подала до міськради нову заявку й акція проводиться цілком законно, то міліціонери знітилися. Зате несподівано прибув загін із 50 "беркутівців".

Оскільки мітинг розігнали, опозиціонери звернулися до суду.

"Разом з невідомими молодими людьми спортивної зовнішності "Беркут" почав трощити все навколо себе. Особливу лють викликали намети народних депутатів Миколи Томенка й Ігоря Єреська. Невідомі бандити схопили намети і втекли з ними геть. Згодом ми відшукали майно народних депутатів у дворах. Депутати вже звернулися з позовом до суду", - наголосив політик.

Зазначимо, що днями на Соборній площі Черкас опозиційні партії та громадські організації розгорнули наметове містечко, де збиралися проводити безстрокову акцію проти мовного закону. Вони вимагали у Президента не підписувати закон і попереджали, що будуть захищати українську мову всіма можливими засобами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram