ГоловнаПолітика

Литвин пропонує провести загальноукраїнський круглий стіл з приводу мови

Спікер укотре приміряє на себе роль миротворця.

Литвин пропонує провести загальноукраїнський круглий стіл з приводу мови
Фото: Макс Левин

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступив з ініціативою провести загальноукраїнський круглий стіл з мовної політики.

"Мені радять заспокоїтися. Я теж раджу всім заспокоїтися. І тим, хто у Верховній Раді, і тим, хто вийшов на вулицю. І тим, хто ухвалює радикальні рішення на рівні органів самоврядування. І тим, хто біля Українського дому. Було б добре, якби всі погодилися зайти в Український дім й організувати в ньому загальноукраїнський круглий стіл за участю влади й опозиції", - заявив Литвин під час он-лайн-конференції в мережі Facebook у п'ятницю.

Спікер парламенту вважає, що під час діалогу і влада, і опозиція повинні "продемонструвати відповідальність за країну, яку вкотре принижують, і здатність виробити рекомендації, які щонайменше не поглиблювали б розкол у країні".

На думку Литвина, найбільшою загрозою сьогодні "буде спроба перетиснути, силою або голосом довести свою правоту".

Зараз виникає питання, а який ухвалили закон? У режимі першого читання? - Ні. З урахуванням частини поправок комітету? - Ні. З огляду на це він не може бути направлений на підпис Президентові України

— Володимир Литвин заявив, що не підписуватиме закон про мови

Литвин вважає, що, дійшовши розумного компромісу, його треба буде реалізувати рішенням Верховної Ради України, відмовившись від звичайної практики блокування.

Спікер знову підтвердив, що не має наміру підписувати мовний закон, оскільки його ухвалили з порушенням регламенту Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram