ГоловнаПолітика

Парламент ухвалив закон про державні лотереї

Рада заборонила всі лотереї, крім державних.

Парламент ухвалив закон про державні лотереї
Фото: www.antiglamur.ws

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні як закон законопроект №8652 від 9 червня 2011 року, ініційований народними депутатами від Партії регіонів про державні лотереї в Україні.

За ухвалення законопроекту проголосували 257 депутатів з мінімально необхідних 226.

Закон пропонує розглядати лотерейну діяльність як монопольну діяльність держави на впровадження лотерей, змістом якої є заборона запровадження та проведення на території України всіх лотерей, крім державних, які проводяться операторами лотерей, які отримали право на їх проведення в порядку, визначеному законом, і обмеження конкуренції між діючими операторами лотерей.

Так, планується, що ліцензії на проведення лотерей видаватиме центральний орган виконавчої влади. Крім того, центральні органи влади будуть проводити конкурс з відбору операторів лотерей.

У законі зазначено вимоги, яким необхідно відповідати для отримання ліцензій. Це наявність розгалуженої системи електронних терміналів, що налічує не менше ніж 5000 таких пристроїв, власний капітал оператора не менше за 100 млн грн, а також гарантійний фонд обсягом не менше від 100 млн грн в національній або іноземній валюті. Переможець конкурсу отримає статус оператора державних лотерей строком на 12 років.

Автори законопроекту впевнені, що заборона всіх лотерей крім державних має принести державі дохід за 4 роки понад 2,65 млрд грн і сприяти створенню близько 25,5 тис. робочих місць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram