ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

Такого рівня проведення Євро-2012 від України ніхто не очікував, - МЗС

У відомстві приємно здивовані суто позитивними повідомлення зарубіжних ЗМІ.

Такого рівня проведення Євро-2012 від України ніхто не очікував, - МЗС
Фото: Макс Левин

Дружня і щира атмосфера в фан-зонах Євро-2012 стала яскравим прикладом того, що українці надзвичайно привітна нація, а європейцям комфортно в Україні.

Про це під час круглого столу "Україна після Євро-2012: розвінчані міфи і зламані стереотипи" зазначив перший заступник голови Національного агентства з питань проведення Євро-2012 Олександр Бірсан.

"Фактично, готуючись до чемпіонату, ми передбачили всі можливі труднощі і розраховували, що інформаційна складова буде працювати з нами в унісон, а вийшло навпаки. Однак кращим аргументом, який спростував весь негатив, став власне чемпіонат, який відбувся дуже успішно", - пояснив чиновник.

У провідних зарубіжних ЗМІ вже вийшло більше ніж 55 інформаційних матеріалів, які надзвичайно позитивно висвітлили проведення Євро-2012. "Це унікальний випадок, коли ефект занижених очікувань зіграв нам на руку і кореспонденти закордонних видань були дійсно вражені побаченим. Також абсолютно нетиповим є суто позитивний напрям інформаційних повідомлень, оскільки, і так уже склалося історично, пріоритетною для ЗМІ завжди є негативна інформація", - розповів керівник департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин.

За його словами, вдала організація чемпіонату зробила для позитивного іміджу України в рази більше, ніж інформаційна кампанія. "Євро-2012 показало тисячам пересічних європейців, далеких від політики і економіки, Україна - цивілізована, розвинена європейська держава. Жодна PR-кампанія не досягла б такого ефекту, оскільки Україна провела дуже важливий міжнародний захід на рівні, якого від неї ніхто не чекав", - розповів пан Волошин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram