ГоловнаПолітика

Опозиція зареєструвала постанову про скасування скандального закону

Як зазначають депутати, реєстрація проекту постанови виявилася доволі складною.

Опозиція зареєструвала постанову про скасування скандального закону
Фото: http://dni.com.ua

У Верховній Раді зареєстровано ще один проект постанови, яким пропонують скасувати рішення ВР про ухвалення проекту Закону "Про засади державної мовної політики".

Про це повідомили в прес-службі Київської міської партійної організації "Батьківщина".

Народні депутати Юрій Одарченко і Степан Курпіль зареєстрували постанову, якою пропонують скасувати рішення парламенту про затвердження мовного закону.

Як зазначають депутати, реєстрація проекту постанови виявилася доволі складною у зв'язку з розпорядженням керівництва ВР повертати всі мовні проекти народним депутатам без реєстрації.

"Тільки ввечері ми "з боєм" зареєстрували постанову, яка блокує підписання мовного закону. І це стало можливим унаслідок відставки голови та заступника голови Ради. Втративши "керівний вплив", співробітники Апарату згадали про те, що вони є українцями, і зареєстрували наш проект постанови, а також інші постанови щодо "мовного" питання, які було внесено Арсенієм Яценюком, Миколою Томенком, Сергієм Сасом і Юрієм Кармазіним", - повідомив Одарченко.

Депутати стверджують, що тепер голова ВР Володимир Литвин має всі законні підстави не підписувати закон відповідно до статті 48 Регламенту Верховної Ради. За цією нормою, якщо народний депутат України вніс пропозицію про скасування рішення, голова ВР не має права підписувати закон до моменту його повторного розгляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram