ГоловнаПолітика

Литвин не відмовлявся підписувати закон про мови - прес-секретар

Спікер сьогодні не проводив жодних нарад з опозицією щодо "мовного" законопроекту.

Литвин не відмовлявся підписувати закон про мови - прес-секретар
Фото: Макс Левин

Спікер Володимир Литвин нікого не уповноважував робити заяви про те, що він не підпише закону про мови.

Про це йдеться в заяві прес-секретаря Литвина Вікторії Шведової з приводу позиції спікера в підписанні закону про засади державної мовної політики.

Прес-секретар зазначила, що різні політичні сили привласнили собі право тлумачити позицію голови Верховної Ради України щодо закону про засади державної мовної політики, однак на це їх ніхто не уповноважував.

"Позиція голови Верховної Ради України щодо зазначеного законодавчого акта є незмінною, незалежною від впливу будь-яких політичних сил і базується виключно на нормах чинного законодавства. Також повідомляю, що керівник парламенту сьогодні не проводив жодних нарад з "мовного" законопроекту", - зазначила Шведова.

Вона наголосила, що підписання Литвином закону про засади державної мовної політики можливе лише за умови чіткого дотримання норм закону про Регламент, який містить чітку процедуру розгляду законопроектів і їхньої підготовки на підпис керівникові парламенту.

Нагадаємо, "Фронт Змін" сьогодні поширив заяву про те, що Литвин запевнив Об'єднану опозицію, що за жодних обставин не підпише "мовний" закон.

"За результатами зустрічі лідерів Об'єднаної опозиції з головою Верховної Ради Володимиром Литвином останній заявив, що закон про мови, ухвалений учора в парламенті, не буде ним підписаний за жодних обставин", - йдеться в повідомленні.

Аналогічну заяву зробив і лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram