ГоловнаПолітика

Опозиція вимагає від Литвина письмових гарантій блокування закону про мову

Ідеальним варіантом було б скасування мовного закону.

Опозиція вимагає від Литвина письмових гарантій блокування закону про мову
Фото: Макс Левин

Опозиційні сили продовжуватимуть акцію протесту біля Українського дому доти, доки спікер Володимир Литвин не надасть гарантій непідписання закону про мови.

Про це на прес-конференції повідомив Микола Томенко.

"Ми продовжуємо акцію, поки не отримаємо письмового підтвердження від нинішнього голови Верховної Ради, який поки що залишається на посаді, про те, що він за жодних обставин не підпише законопроект про засади державної мовної політики", - сказав він.

Політик зазначив: якщо такі гарантії з'являться, то о 18:00 відбудеться засідання ради Об'єднаної опозиції, де буде прийнято рішення про подальші дії.

Про ухвалене рішення громадян поінформують на мітингу.

За його словами, ідеальним варіантом розвитку подій, який дозволив би опозиціонерам розпустити мітинг, було б скасування рішення парламенту про ухвалення закону про державну мовну політику в цілому.

Нагадаємо, 3 липня Рада затвердила закон про мовну політику, який передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.

4 липня Литвин подав у відставку з посади спікера парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram