ГоловнаПолітика

Ющенко: опозиція не змогла захистити українську мову

Екс-президент закликає скласти депутатські повноваження.

Ющенко: опозиція не змогла захистити українську мову
Фото: Макс Левин

Голосування за мовний законопроект довело, що Об'єднана опозиція не в змозі протистояти наступу на українську мову і тому повинна скласти свої депутатські повноваження.

Про це сказав екс-президент Віктор Ющенко, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Вважаю, що представники Об'єднаної опозиції, бездіяльність яких уже не вперше зробила можливим ухвалення антиукраїнських законів, повинні скласти свої депутатські повноваження, оскільки вони не впоралися з місією, покладеною на них виборцями", - заявив Ющенко.

За його словами, люди, які вийшли на акцію протесту, проявили більший патріотизм і мужність, ніж політики. На його переконання, сьогодні вся надія на справжніх українських патріотів, які "зупинять демонтаж Української держави".

Ющенко переконаний, що ухвалення закону про мови в редакції Партії регіонів несе реальну загрозу для єдності країни.

Він також зазначив, що голосування за цим законопроектом було фактично сфальсифіковано і відбулося в обхід регламенту і комітетів Верховної Ради.

Водночас Ющенко вважає закон про мови стимулом для об'єднання народу.

"Тому переконаний, що ухвалення мовного закону Колесніченка-Ківалова - не привід для того, щоб опускати руки. Це стимул до об'єднання всіх проукраїнських патріотичних сил, щоб спільними зусиллями зробити так, щоб в українській державі була й українська влада", - додав Ющенко.

Нагадаємо, у вівторок, під час вечірнього пленарного засідання ВР було поставлено на голосування у другому читанні законопроект Колесніченка - Ківалова "Про засади державної мовної політики". Законопроект підтримали 248 народних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram