ГоловнаПолітика

Томенко обіцяє з'ясувати, хто проголосував його карткою

Депутат заявляє, що не підтримував закон про мови.

Томенко обіцяє з'ясувати, хто проголосував його карткою

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко звернеться до суду та прокуратури щодо голосування його карткою за мовний закон.

Про це він повідомив на брифінгу.

За словами М. Томенка, він має намір з'ясувати, хто голосував його карткою, а також картками членів фракції Народної партії, "які молилися і божилися, що ніколи не здадуть українську мову".

Він зазначив, що сьогоднішнє голосування показало: "парламентська більшість - це збіговисько бандитів і типовий бандитський "сходняк".

"Фракція Партії регіонів навіть своїх інтелігентів розігнала, щоб вони не заважали здійснювати цей злочин", - заявив Томенко.

За його словами, "голову Верховної Ради вигнали, я так розумію, щоб він не заважав".

Як сказав М. Томенко, всі ці дії "підпадають тільки під дію Кримінального кодексу України, оскільки говорити про конституційні норми, норми регламенту та норми здорового глузду не доводиться".

Нагадаємо, народні депутати України ухвалили у другому читанні та в цілому як закон законопроект №9073 "Про засади державної мовної політики".

Депутати від опозиції на знак протесту покинули зал засідань ВР і, як заявив А. Яценюк, не планують туди повертатися до закінчення сесії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram