ГоловнаПолітика

Соня Кошкіна просить захисту у Президента України

Шеф-редактор LB.ua звернулася до гаранта з відкритим листом.

Соня Кошкіна просить захисту у Президента України
Фото: Макс Левин

Відбувається цілеспрямований тиск на незалежний ЗМІ - сайт LB.ua з метою припинення його роботи.

Про це шеф-редактор інтернет-видання LB.ua Соня Кошкіна заявила у відкритому листі Президентові України, повним текстом якого володіє редакція LB.ua.

"У нас є всі підстави вважати, що тут йдеться про намір розправитися з керівниками інтернет-порталу Lb.ua, порушивши проти них кримінальні справи за очевидно надуманими звинуваченнями. Мотиви розправи - помста за нашу професійну діяльність, зведення особистих порахунків за низку наших резонансних публікацій. Спираючись на наші власні відомості, що вимагають, однак, офіційного підтвердження, організаторами цькування є: можновладний чиновник АП і дві вищі посадові особи КМУ і ГПУ", - вважає Соня Кошкіна.

Шеф-редактор зазначила, що редакція інтернет-видання Lb.ua вважає те, що відбувається, спробою серйозної дискредитації держави України. "Президента України як гаранта конституційних прав і свобод, зокрема журналістів; керівника ГПУ, через відомство якого організовується тиск. Ми також вважаємо це спланованою провокацією, невипадково приуроченою до завершального етапу Євро-2012 і початку парламентської виборчої кампанії, коли увага всієї світової спільноти прикута до України", - вважає журналістка.

Соня Кошкіна попросила Віктора Януковича особисто проконтролювати перебіг цієї справи. "Шановний Вікторе Федоровичу! Звертаємося до Вас із проханням вжити адекватних заходів для захисту незалежних ЗМІ в Україні загалом й інтернет-порталу Lb.ua зокрема; взяти під особистий контроль з'ясування істини в цій історії; дати належну оцінку всім, причетним до того, що трапилося. Звертаюся до Вас не тільки від себе, а й від усієї редакції lb.ua. Ми не маємо мільярдів і телеканалів. Ми хочемо просто чесно жити і працювати. Так само, як і інші люди, ми можемо робити помилки, але це не означає, що нас треба знищувати. Сьогодні ми беззахисні проти групки розлючених чиновників, що мають у руках гроші і владу. Просимо Вашого захисту і розраховуємо на об'єктивність у розгляді цієї справи", - йдеться в тексті листа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram