ГоловнаПолітика

Рада виділить мільярд на веб-камери на виборах

Закупівлю камер пропонують проводити без тендера.

Рада виділить мільярд на веб-камери на виборах
Фото: http://ict-online.ru

Верховна Рада внесла до порядку денного сесії (закінчується в п'ятницю) законопроект, що передбачає обладнання виборчих дільниць веб-камерами на 993 млн грн.

"За" проголосували 255 народних депутатів.

Відповідний проект закону № 10681 зареєстрував 2 липня народний депутат від Партії регіонів Владислав Забарський.

Згідно з документом, на парламентських виборах 28 жовтня 2012 року виборчі дільниці пропонують обладнати веб-камерами на загальну суму 993,6 млн грн, закупівлю яких пропонують проводити без тендера.

Законопроектом пропонується ввести систему відеоспостереження, відеозапису та трансляції зображення, яка повинна забезпечити передачу зображення з дільниці для можливості перегляду на відповідному веб-сайті в мережі Інтернет, зберігання інформації.

Системи відеоспостереження пропонують встановити в приміщеннях для голосування звичайних виборчих дільниць. Застосовуватимуть зазначені системи в обов'язковому порядку.

Вимога про встановлення системи відеоспостереження не поширюватиметься на окружні виборчі комісії, дільничні виборчі комісії закордонної виборчої дільниці, спеціальні виборчі дільниці, а також на Центральну виборчу комісію.

Система відеоспостереження складатиметься з не менш ніж двох веб-камер, встановлених у приміщенні для голосування дільничної виборчої комісії, а також засобів запису та зберігання інформації, обробки даних для передачі зображення, передачі інформації на відповідний веб-сайт у мережі Інтернет.

Веб-камери повинні розташовуватися таким чином, щоб не порушувати таємницю волевиявлення виборців і забезпечити умови для вільного формування виборцем своєї волі та її вільного виявлення, одночасно забезпечуючи контроль громадськості за дотриманням процедури голосування та підрахунку виборчих бюлетенів.

Трансляція відеозображення отриманого за допомогою системи відеоспостереження з приміщення для голосування дільничної виборчої комісії під час голосування буде здійснюватися на відповідному сайті в мережі Інтернет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram