ГоловнаПолітика

Янукович візьметься за духовне оздоровлення українців

Президент обіцяє побороти кризу перспективи і забезпечити нації мотивацію до розвитку.

Янукович візьметься за духовне оздоровлення українців
Фото: www.president.gov.ua

Президент Віктор Янукович вважає завданнями нової гуманітарної політики духовне оздоровлення українського суспільства, розкриття її творчого потенціалу.

Про це йдеться у вступному слові Януковича до щорічного послання Президента до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє прес-служба глави держави.

"Особливої уваги з боку держави потребує гуманітарна сфера. Сьогодні в умовах економічної кризи в багатьох суспільствах зростає апатія і розчарування у власних силах. Нація втрачає мотивацію до розвитку, а громадяни зіштовхуються з кризою перспективи. На жаль, у житті українського суспільства ці тенденції стають усе виразнішими", - вважає Президент.

Тому, за його словами, завданнями нової гуманітарної політики мають стать "духовне оздоровлення українського суспільства, розкриття його творчого потенціалу".

Крім того, одним з основних завдань зовнішньої політики України В. Янукович вважає участь у розвитку міжнародних систем забезпечення безпеки.

"Одним з основних завдань зовнішньої політики України в поточному році має стати активна участь у розвитку міжнародних систем гарантування безпеки, налагодження прагматичної політичної та економічної співпраці з новими перспективними партнерами та міжнародними об'єднаннями", - заявив Президент.

Він переконаний, що Україна впевнено рухається шляхом глибокої модернізації, утверджується, як розвинена цивілізована європейська держава.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram