ГоловнаПолітика

Азаров: Північний і Південний потоки не витримають морозів

У Росії немає для них підстрахування у вигляді надійних газосховищ.

Азаров: Північний і Південний потоки не витримають морозів
Фото: partaktiv.info

Прем'єр Микола Азаров вважає, що газопроводи "Північний потік" і "Південний потік" ризиковано використовувати в сезон сильних морозів.

Як повідомляє прес-служба уряду України, про це він заявив під час зустрічі з керуючим директором компанії Ferrostaal Марком Нойманом.

"Аномальні морози показали, що ані "Північний потік", ані "Південний потік" не мають і в найближчому майбутньому не матимуть надійних газосховищ, які могли б бути задіяні в період аномальної низької температури повітря. Тому альтернативи модернізації української ГТС немає. Тому що ані "Північний потік", ані "Південний потік" не знімають ризиків, які викликані аномально низькими температурами", - заявив Азаров.

Він також аргументував модернізацію української ГТС тим, що це найбільш дешевий і надійний спосіб забезпечити безперебійну поставку енергоресурсів до Європи.

Азаров вкотре підкреслив, що для модернізації української ГТС необхідно створити тристоронній консорціум за участю України, Росії та Європейського Союзу. У створенні такого консорціуму мають бути зацікавлені всі три сторони, зазначив український прем'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram