ГоловнаПолітика

Єфремов запевняє, що Литвину не загрожує дострокова відставка

Законопроект "регіоналів" націлений на наступне скликання Ради.

Єфремов запевняє, що Литвину не загрожує дострокова відставка
Фото: http://cxid.info/

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запевняє, що законодавча ініціатива зі спрощення процедури обрання та відкликання спікера спрямована на наступне скликання парламенту.

Про це він сказав "Українським Новинам".

"При формуванні наступного парламенту може виникнути процедурна можливість заблокувати роботу Верховної Ради у зв'язку з тим, що 1/3 депутатів не візьме бюлетені для голосування за спікера", - пояснив він.

Водночас Єфремов спростував наміри фракції змінити діючого голову Ради Володимира Литвина.

"Цей законопроект буде стосуватися Володимира Михайловича, тільки якщо його кандидатура буде висунута в спікери в наступному парламенті", - сказав він.

Парламентар повідомив, що фракція Партії регіонів обговорювала доцільність внесення відповідних змін до регламенту Ради, проте остаточного рішення з цього питання наразі не ухвалила.

У свою чергу, сам Литвин виключив загрозу для свого подальшого перебування на посаді, яку він обіймає, від цього законопроекту.

"Це нереально і неможливо до завершення цієї каденції. А все інше - це вже плани на майбутнє, в яких я не хочу бути учасником", - заявив Литвин.

Водночас спікер не став робити прогноз про те, коли Рада може розглянути відповідний законопроект.

Нагадаємо, напередодні депутат від ПР Владислав Забарський запропонував парламенту замінити процедуру таємного голосування бюлетенями на відкрите поіменне голосування при відкликанні та призначенні голови Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram