ГоловнаПолітика

БЮТ-Б наполягає на розгляді декриміналізації статті Тимошенко

Опозиція також хоче повернутися до питання про вбивство Кушнарьова.

БЮТ-Б наполягає на розгляді декриміналізації статті Тимошенко
Фото: www.segodnya.ua

Голова фракції БЮТ-Б Андрій Кожем'якін пропонує в середу, 4 червня, розглянути законопроект №10628 про гармонізацію українського кримінального законодавства з європейськими стандартами, вилучивши з Кримінального кодексу деякі норми статті, за якою засуджено екс-прем'єрку Юлію Тимошенко.

Про це він заявив під час погоджувальної ради.

"Фракція БЮТ-Б наполягає на розгляді в середу, в так званий день опозиції, законопроекту №10628 про гармонізацію українського кримінального законодавства з європейськими стандартами й ухваленні його в цілому", - заявив Кожем'якін.

Зокрема, Кожем'якін зазначив, що це останній тиждень, і є можливість поставити на голосування законопроект Швеця про декриміналізацію та гуманізацію нашого законодавства.

"Йдеться про статті 364 і 365 (Кримінального кодексу України. - Ред.), щоб показати всьому співтовариству, що дійсно Верховна Рада сьогодні є діючим органом, що вирішує питання, пов'язані з політичними репресіями та політичними в'язнями в Україні", - сказав Кожем'якін .

Кожем'якін також зазначив, що фракція наполягає на розгляді, першим після ратифікації, питання створення ТСК, яка розслідуватиме події 1995-1998 років у Донецькій області: убивства Кушнарьова, Щербаня й інших політиків.

Нагадаємо, парламент уже кілька разів відмовлявся декриміналізувати статті Кримінального кодексу, які передбачають відповідальність за перевищення влади або посадових повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram