ГоловнаПолітика

ЄС: Молдова обігнала Україну в процесі безвізового режиму

Причиною цього стали проблеми з демократією в країні.

ЄС: Молдова обігнала Україну в процесі безвізового режиму

Євросоюз офіційно визнав відставання України від Молдови у безвізовому діалозі, оголосивши про перехід Кишинева на другий етап плану дій щодо візової лібералізації.

Про це пише

Коммерсантъ-Украина.

28 червня Єврокомісія опублікувала звіт про виконання Молдовою плану дій щодо візової лібералізації (ПДВЛ), яка менш ніж за півтора року виконала вимоги першої фази ПДВЛ. У Кишиневі вважають, що виконання ПДВЛ завершиться до кінця 2013 року.

До минулого тижня просування Молдови

в безвізовому діалозі було синхронізовано з Україною.

Джерела стверджують, що причиною цього стали проблеми з демократією в країні. Утім, в МЗС не втрачають надії, що до кінця липня український договір усе ж буде підписано.

За інформацією агентства УНІАН, підписання змін до договору між Україною та ЄС заблокувала віце-президент ЄК Вівіан Реддінг (відповідальна за правосуддя, фундаментальні права і громадянство).

Джерело газети в Брюсселі підтвердило цю інформацію. Віце-президент ЄК вважає неприпустимим підписання будь-яких договорів із Києвом тоді, коли українське керівництво звинувачують у здійсненні політичних репресій.

Тим часом її позиція суперечить численним заявам європейських політиків про те, що Брюссель не "каратиме українських громадян за дії влади".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram