ГоловнаПолітика

Патріарх Кирило помолився за відносини Росії, України та Білорусі

Предстоятель РПЦ відвідав фестиваль "Слов'янська єдність-2012".

Патріарх Кирило помолився за відносини Росії, України та Білорусі

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило на кордоні Росії, України та Білорусі в суботу помолився про мирний розвиток відносин трьох народів.

Про це предстоятель РПЦ сказав після молебню на відкритті фестивалю слов'янських народів "Слов'янська єдність-2012" біля монумента Дружби недалеко від села Нові Юрковичі Климовського району Брянської області Росії.

"Сьогодні три незалежні держави, які суверенно визначають шляхи свого розвитку, приналежні одна до одної через спільність братніх народів. Ця спільність сформована всією тисячолітньою історією, вона підтримана і натхненна єдиною православною вірою, однією культурою, спільними духовними і моральними цінностями. Дай Боже, щоб подальший суверенний розвиток братніх держав супроводжувався збереженням тієї спільності, без якої ми не будемо мати успіху в майбутньому, тому що від спільного кореня і йде наша сила", - сказав патріарх Кирило.

На патріаршому молебні біля монумента Дружби звучали особливі прохання для слов'янських народів, зокрема, про позбавлення від "ненависті, ворожнечі, образи й іншого беззаконня".

Нагадаємо, раніше патріарх Кирило заявив, що не сприймає відокремлення держави від церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram