ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

Платіні не побачив расизму в Україні

Суркіс вважає, що англійські вболівальники дали найкращу відповідь на звинувачення.

Платіні не побачив расизму в Україні
Фото: EPA/UPG

Під час Євро-2012 в Україні не було серйозних проявів расизму.

Про це на прес-конференції заявив президент УЄФА Мішель Платіні. "Я думаю, кожен, хто був на турнірі, може сказати, що не було справжніх проявів расизму ні в Польщі, ні в Україні", - сказав Платіні.

Він додав, що прояви расизму бувають у всіх країнах, і з цим потрібно боротися.

Зі свого боку, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс зазначив, що найкраще британським виданням, які ще до початку Євро заявляли про масові випадки расизму в Україні та Польщі, а також попереджали англійських фанів, що з України вони можуть повернутися в труні, відповіли англійські вболівальники, які в Донецьку напередодні одного з матчів пронесли символічну труну, демонструючи тим самим, що їм в Україні нічого не загрожує.

Нагадаємо, наприкінці травня перший телеканал британського громадського телебачення ВВС ONE в програмі Panorama показав сюжет на тему нинішнього чемпіонату Європи з футболу під назвою "Стадіони ненависті".

Колишній футболіст збірної Англії Сол Кемпбелл, який коментував відео, зроблене журналістом на одному з українських стадіонів, закликав англійців не їхати на Євро-2012, оскільки назад "можна повернутися в труні».

19 червня в центрі Донецька англійські вболівальники провели невелику ходу з труною, яку вони привезли із собою з парку кемпінгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram