ГоловнаПолітика

Прокуратура похвалилася відшкодуванням збитків від рішення Авакова

Наглядове відомство "захистило інтереси держави у сфері земельних відносин".

Прокуратура похвалилася відшкодуванням збитків від рішення Авакова
Фото: atn.ua

Органи прокуратури Харківської області домоглися того, що суд зобов'язав приватну структуру відшкодувати бюджету 3,2 млн грн як компенсацію за виділення земельної ділянки 55 га, цільове призначення якої було змінено екс-головою Харківської облдержадміністрації Арсеном Аваковим.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області з посиланням на начальника відділу захисту інтересів громадян і держави в сфері земельних відносин прокуратури області Олександра Мельника.

За його даними, цільове призначення 55 га землі "було незаконно змінено колишнім губернатором Харківської області". Після цього землю передали в приватну власність однієї з приватних структур, яка за це повинна була сплатити до бюджету 3,2 млн грн як компенсацію втрат сільськогосподарського виробництва.

Проте ця компанія звернулася в госпсуд Харківської області з проханням звільнити її від сплати цієї суми.

21 жовтня 2009 року суд задовольнив цей позов.

Харківський міжрайонний природоохоронний прокурор подав апеляцію на це рішення госпсуду, і 13 червня цього року Харківський апеляційний госпсуд його скасував, тобто компанії-власнику земельної ділянки відмовлено в задоволенні позову.

Нагадаємо, 26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу проти Авакова за ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень і влади, що спричинили тяжкі наслідки). Його підозрюють у причетності до незаконної зміни цільового призначення та передачі у власність 55 га державних земель вартістю понад 5,5 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram