ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

Грищенко вважає Євро-2012 гуманітарною інвестицією

Міністр очікує сплеску зацікавленості українською культурою та кухнею.

Грищенко вважає Євро-2012 гуманітарною інвестицією
Фото: Макс Левин

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко вважає проведення Євро-2012 серйозною гуманітарною інвестицією України.

Про це він заявив в інтерв'ю угорській газеті "Мадяр Немзет" під час свого робочого візиту до Угорщини 21 червня, повідомляє прес-служба українського МЗС.

"Уболівальники повезуть із собою позитивні враження про нашу країну, а потім приїдуть десятки тисяч інших, щоб після почутих розповідей особисто познайомитися з українською кухнею, українською культурою", - сказав міністр.

За словами Грищенка, напередодні Євро-2012 проти України була організовано "наклепницьку кампанію".

Однак уболівальники, які приїхали в Україну, особисто переконалися в нікчемності звинувачень, які звучали на адресу України з боку іноземних ЗМІ, починаючи з Guardian і закінчуючи ВВС, упевнений український міністр.

Атака на велику мрію підриває шанс не тільки Польщі та України, а й усіх інших колишніх членів соціалістичного табору довести, що за економічним, людським, науковим потенціалом вони вже готові з боржників Європи перетворитися на нові двигуни її розвитку

— МЗС України про заклики бойкотувати Євро-2012

Коментуючи небажання європейських політиків відвідувати матчі в Україні, Грищенко зазначив, що ті, кому футбол не цікавий, завжди знайдуть привід залишитися обабіч.

"Якщо хтось більше любить спостерігати за матчами, сидячи з пивом перед телевізором, це його справа. А ми запрошуємо всіх вболівальників, у тому числі й політиків", - наголосив глава МЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram