ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

У підготовці Євро-2012 участь бізнесу і держави була паритетною, - Колесніков

Операційні ж витрати на чемпіонат становили всього 50 мільйонів доларів.

У підготовці Євро-2012 участь бізнесу і держави була паритетною, - Колесніков
Фото: Макс Левин

Приватний капітал активно долучався до підготовки до чемпіонату Євро-2012.

Про це в інтерв'ю радіостанції "ЕХО-Москви" заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков.

"Зусилля бізнес-груп, і не тільки українських, були спрямовані на готельне господарство, і вартість більш ніж 70 нових українських готелів оцінюють у розмірі ід 3,5 до 5 мільярдів. Тобто майже паритетна участь бізнесу і бюджету", - зазначив віце-прем'єр-міністр.

Також Колесніков нагадав про будівництво суперсучасного стадіону "Шахтар" у Донецьку за рахунок приватного капіталу. Говорячи про підготовку до Євро-2012, Борис Колесніков зазначив, що загальні витрати державного бюджету на чемпіонат становили 5 млрд доларів і це здебільшого витрати на розвиток інфраструктури.

"Якщо взяти операційні витрати, тобто рекламні, інформаційні, мовну підготовку, то це коштувало 50 мільйонів доларів. Це найнижчі операційні витрати за всю історію Євро. Від 800 до 850 млн обійшлися три стадіони - київський стадіон, львівський стадіон і наша участь у державно-приватному проекті "Металіст" у Харкові.

Решта 4 млрд із загальних 5 млрд - це аеропорти ... Це три міжнародні аеропорти з трьома абсолютно новими злітно-посадковими смугами, з чотирма, прошу пробачення. У Львові, Харкові, Донецьку і в Жулянах. Це обійшлося приблизно в мільярд доларів. 3 млрд - це 2000 кілометрів автомобільних доріг, які було реконструйовано і суттєво модернізовано. І побудовано", - заявив Борис Колесніков.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо звинувачень у корупції з боку української опозиції, зокрема, з боку депутата фракції БЮТ Остапа Семерака, віце-прем'єр-міністр заявив: "Ну, Остап Семерак, він радше син лейтенанта Шмідта, як його знаменитий тезко Остап Бендер. Він ніколи не був ані міністром спорту, ні заступником міністра. Це він себе так позиціонує в засобах масової інформації. Що стосується всіх звинувачень, то ми чекаємо на своїх опонентів і обвинувачів у судах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram