ГоловнаПолітика

Робота журналістів у Верховній Раді не є втручанням у життя депутатів, - юрист

На думку експерта, депутат демонстрував СМС-листування за особистим бажанням.

Робота журналістів у Верховній Раді не є втручанням у життя депутатів, - юрист
Юка Гаврилова
Фото: telekritika.ua

Оскільки фотографії народного депутата Володимира Ландіка були зроблені кореспондентом на робочому місці у Верховній Раді, це не є втручанням у його особисте життя.

Так вимогу нардепа порушити кримінальну справу проти шеф-редактора LB.ua Ксенії Василенко (Соня Кошкіна), головного редактора Олега Базара та фотокореспондента видання Максима Левіна прокоментувала Юка Гаврилова, керівник Юридичного бюро Незалежної профспілки.

"Верховна Рада - публічне місце. Журналіст виконував свою роботу. А депутат на своєму робочому місці займався написанням СМС-повідомлень замість того, щоб виконувати свої безпосередні обов'язки. Тобто займався невластивою йому діяльністю як депутатові. Він прекрасно розумів, що перебуває у Верховній Раді, місці, де ведеться фото- та відеозйомка, де існує ложа преси, і будь-який його крок можуть зафіксувати журналісти", - говорить юрист.

"У зв'язку із цим дії журналіста не можна вважати втручанням в особисте життя людини. А депутатові варто скаржитися хіба що на себе. Його сфотографували не на дачі за парканом. А демонструвати щось публіці було особистим бажанням народного обранця", - резюмувала експерт.

Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу за статтею 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, здійснене щодо державних чи громадських діячів). Народного депутата обурили опубліковані виданням 18 листопада 2011 року, в день ухвалення парламентом закону про вибори, фотографії того, як нардеп від ПР Володимир Ландік у сесійній залі парламенту веде СМС-листування про долю свого сина, який на той час був підсудним за звинуваченням у побитті дівчини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram