ГоловнаПолітика

Американські юристи, яких найняв Мін'юст, завтра зустрінуться з Тимошенко

Екс-прем'єр погодилася надати їм інформацію про свою кримінальну справу.

Американські юристи, яких найняв Мін'юст, завтра зустрінуться з Тимошенко
Фото: EPA/UPG

Представники американської юридичної компанії Skadden, Arps, Slate, Meagher & FlomLLP, яку запросила Україна для незалежного дослідження матеріалів судового процесу у справі Юлії Тимошенко, зустрінуться з нею в четвер.

Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

"Представники Skadden будуть здійснювати незалежний перегляд кримінальної справи Тимошенко, в тому числі збирати, вивчати факти та свідчення, на яких базувалося обвинувачення ув'язненої. Це питання погоджено представниками Skadden із адвокатом Тимошенко Сергієм Власенком, який поінформував про згоду Тимошенко зустрітися з представниками Skadden 28 червня 2012року", - зазначили в пенітенціарній службі в середу.

Відомство надало представникам Skadden право на зустріч із засудженою Ю. Тимошенко. Безпосередню участь у відвідуванні братимуть 4 представники компанії.

Як повідомляли, Міністерство юстиції України залучило американську юридичну компанію Skadden до розгляду справи "Тимошенко проти України" в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ): договір про надання юридичних послуг підписано між відомством і компанією 25 травня поточного року.

Це було зроблено у зв'язку із заявою захисту Ю. Тимошенко про подання в ЄСПЛ доповнення до скарги від 2011 року, яка стосувалася порушення права на справедливий суд згідно з Конвенцією про захист прав людини.

Міністр юстиції Олександр Лавриновичзаявив, що послуги компанії Skadden коштують менш ніж 100 тис. грн, і з цієї причини залучення фірми не вимагало проведення тендера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram