ГоловнаПолітика

Кримських татар не влаштовує кількість місць у списках опозиції

Глава Меджлісу розраховує на підтримку 75% кримських татар.

Кримських татар не влаштовує кількість місць у списках опозиції

Меджліс кримськотатарського народу розраховує на два прохідних місця в списках Об'єднаної опозиції, проте в КОДі гарантій наразі не дають.

Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу, депутат від НУ-НС Мустафа Джемілєв.

"Інше місце - на межі ризику. Це нас не влаштовує, оскільки мажоритарні округи в Криму так нарізані, що в жодному з них немає такої кількості кримських татар, що навіть за 100% їх участі в голосуванні можна було б розраховувати на позитивний результат", - вважає Джемілєв.

За його словами, в середньому можна розраховувати, що на майбутніх парламентських виборах за рекомендацією Курултаю за Об'єднану опозицію проголосують близько 70-75% кримських татар.

"Тому ми вважаємо, що було б справедливо розраховувати щонайменше на два прохідних місця у списку тієї політичної сили, з якою ми вступимо в передвиборний союз. В Об'єднаній опозиції наразі з цього приводу не ухвалено якесь рішення", - сказав Джемілєв.

"Ми могли б щонайменше в 2-3 округах з відсотком кримських татар від 18% до 25% сприяти обранню кандидатур від тієї політичної сили, з якою ми будемо в союзі", - додав Джемілєв.

Нагадаємо, виборчі списки Об'єднаної опозиції - як партійні, так і по мажоритарних округах, - будуть оприлюднені до липневого з'їзду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram