ГоловнаПолітика

Кличко сподівається на підтримку української діаспори

Лідер "УДАРу" пообіцяв повернути трудових мігрантів додому.

Кличко сподівається на підтримку української діаспори
Фото: http://kyiv.klichko.org

Партія "УДАР" закликала діаспору й українців, які працюють за кордоном, до політичної активності під час виборів у Верховну Раду.

Про це заявив лідер партії Віталій Кличко під час робочого візиту в Чернівецьку область, повідомили в прес-службі партії.

"Сьогодні, за неофіційними даними, близько 8 мільйонів українців працюють за кордоном - не на економіку своєї країни, а на економіки інших. Вони не ототожнюють свого майбутнього з Батьківщиною. Не секрет, що нинішній владі було б навіть краще, щоб частина українців виїхала за кордон - тому що так їй буде легше красти", - сказав Кличко.

Він також пообіцяв зробити "все можливе для того, щоб захистити голоси зарубіжних українців і повернути трудових мігрантів додому".

Кличко також зазначив, що "УДАР" розраховує на підтримку українців, які працюють за кордоном.

"У партії, у нас є спеціальний департамент, який підтримує контакти з діаспорою і трудовими мігрантами. Я закликаю всіх зарубіжних українців не бути байдужими, представників діаспори - моніторити перебіг виборчої кампанії, а тих, хто працює за кордоном - не ігнорувати вибори, прийти на дільниці і проголосувати за повернення країни на демократичний шлях розвитку", - закликав лідер партії.

Політик також зазначив, що "УДАР" прагне змінити ганебне ставлення до українців за кордоном як до потенційних емігрантів і порушників закону. "Для того, щоб змінити ставлення європейців до нас, ми повинні передусім змінити ситуацію всередині своєї країни. Подолати корупцію, надати людям можливість працювати й отримувати гідну зарплату, вчитися і відкривати для себе світ. Коли все це буде зроблено, Європа подивиться на нас іншими очима", - сказав голова "УДАРу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram