ГоловнаПолітика

У Польщі закрили радіопрограму, в якій образили українок

Радіостанція Eska Rock вибачилася за слова своїх ведучих.

У Польщі закрили радіопрограму, в якій образили українок
Куба Воевудский и Михал Фигурский
Фото: obozrevatel.com

Ранкова радіопрограма Poranny WF на варшавському радіо Eska Rock зі скандальними журналістами Михайлом Фігурським і Кубою Воєвудським, які кілька днів тому ображали в ефірі українських заробітчанок, припинила своє існування.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Рішення про закриття програми ухвалило в понеділок правління цієї приватної радіостанції.

"Правління радіостанції висловлює жаль з приводу ситуації, яка сталася під час ранкового ефіру 12 червня 2012 року. В усіх, хто відчув себе скривдженим виступом наших радіоведучих, ми щиро просимо вибачення", - йдеться в заяві радіостанції Eska Rock.

Нагадаємо, що в прямому ефірі слухачі почули такі жарти: "Якби моя українка була хоч трохи гарнішою, я б її ще зґвалтував. - А я навіть не знаю, як виглядає моя, бо вона постійно на колінах!".

Програма була піддана критиці засобами інформації Польщі та України. Обурення поведінкою ведучих висловили також МЗС обох країн і низка громадських діячів Польщі.

Польська Рада етики ЗМІ визнала такі слова Фігурського і Воєвудського проявом ксенофобії, вражаючою грубістю та мовою ненависті. Рада етики ЗМІ закликала висловити позицію у цій справі Польську крайову раду радіо та телебачення.

У понеділок УЄФА ухвалив рішення, що Михайло Фігурський не буде розважати публіку під час півфінального матчу Євро-2012 у Варшаві на Національному стадіоні.

А одне з відділів столичної прокуратури розпочало розслідування за висловлюваннями в радіоефірі Михайла Фігурського і Куби Воєвудського. Прокурори перевірять, чи не було проявлено неповагу до групи людей на національному тлі. За таку поведінку можна отримати до 3 років в'язниці.

На оголошення висновків слідства прокуратура має 30 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram