ГоловнаПолітика

Адвокат Тимошенко провів журналістів у суд

Представників ЗМІ заборонили пускати на засідання.

Адвокат Тимошенко провів журналістів у суд
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

До зали засідань Харківського суду, де розглядають справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко, без дозволу судді увійшли фотокореспонденти й оператори.

Адвокат Тимошенко Андрій Кожем'якін під час перерви в судовому засіданні провів операторів і фотографів ЗМІ в зал через кордон працівників спецпідрозділу "Грифон".

Зараз фотокореспонденти та оператори проводять зйомку з встановленої в залі скляної кімнати для підсудних, а також знімають присутніх на засіданні представників Європейського парламенту Александра Кваснєвського і Пета Кокса.

Нагадаємо, 20 квітня суддя Київського райсуду Харкова Костянтин Садовський прийняв рішення заборонити фото-, відеозйомку і трансляцію судового процесу проти Тимошенко щодо діяльності ЄЕСУ.

На його думку, заборона відеозйомки і трансляції судового засідання не порушує принципу відкритості судового засідання. "Відмова у проведенні фото-, відеозйомки, трансляції жодним чином не порушує принцип гласності та відкритості судового розгляду, оскільки цю кримінальну справу розглядають на відкритому судовому засіданні", - зазначив Садовський.

Він сказав, що заборона фото-, відеофіксації і трансляції судових засідань діятиме впродовж усього процесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram