ГоловнаПолітика

Тимошенко можуть випустити з в'язниці за прикладом азербайджанського журналіста

Власенко звернувся до Президента Віктора Януковича.

Тимошенко можуть випустити з в'язниці за прикладом азербайджанського журналіста
Фото: Макс Левин

Захист екс-прем'єрки Юлії Тимошенко під час розгляду її справи у ЄСПЛ має намір використовувати прецеденти, коли було рекомендовано забезпечити "негайне звільнення заявника".

Про це повідомив адвокат Тимошенко Сергій Власенко.

"Я хотів би відразу звернутися до Президента Януковича: Вікторе Федоровичу, не вірте вашим юридичним консультантам, через які ви дезінформуєте українське суспільство. Як правило, Європейський суд з прав людини, не заглиблюється у зміст обвинувачення в конкретній справі. Європейський суд розглядає лише порушення Європейської конвенції з прав людини, і для цього є певна процедура і певний порядок. Але так буває не завжди. Існують винятки, коли Євросуд розглядав зміст винесених звинувачень у конкретній кримінальній справі", - зазначив він.

На питання, чи закінчувалися розгляди таких справ вимогою звільнити людину з ув'язнення, адвокат сказав: "Це закінчувалося різними варіантами. Але я дуже рекомендую Президентові Януковичу і його радникам розглянути прецедентну практику Європейського суду з прав людини для того, щоб не дезінформувати український народ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram