ГоловнаПолітика

Варшавська прокуратура зайнялася висловлюваннями польських ведучих на адресу українок

Слідство триватиме близько 30 днів.

Варшавська прокуратура зайнялася висловлюваннями польських ведучих на адресу українок
Фото: http://obozrevatel.com

Окружна прокуратура Варшави вирішила почати розслідування у справі образливих висловлювань на адресу громадянок України, які минулого тижня прозвучали в ефірі радіостанції Eska Rock.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Рената Мазур.

Вона зазначила, що слідчі вирішили почати розслідування цієї справи на підставі повідомлень польських ЗМІ, які активно пишуть про цей інцидент.

"Для того, щоб оцінити, чи мало місце порушення, будемо звертатися до радіостанції, щоб вона надала запис програми", - сказала прес-секретар.

Мазур зазначила, що прокуратура має 30 днів, щоби провести попереднє розслідування справи. Після цього вирішать, порушувати кримінальну справу чи ні.

Співрозмовник агентства не відкинула, що рішення може бути прийнято, зауваживши, що це залежатиме від того, як швидко слідчим вдасться зібрати всі необхідні для розслідування матеріали.

Як повідомляли, вчора низка організацій і приватних осіб подали заявку до Варшавської окружної прокуратури з вимогою притягнути до відповідальності ведучих Eska Rock Куби Воєвудського та Міхала Фігурського за їхні образливі висловлювання про українок, які вони виголосили в ефірі 12 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram