ГоловнаПолітика

МЗС Польщі обізвав журналістів ідіотами за жарти про українок

Висловлювання Куби Воєвудського та Міхала Фігурського також удостоїлися епітета "хамські".

МЗС Польщі обізвав журналістів ідіотами за жарти про українок
Куба Воевудский и Михал Фигурский
Фото: obozrevatel.com

МЗС Польщі вважає "ідіотичними та хамськими" висловлювання на адресу громадянок України з боку ведучих польського радіо Eska Rock.

Про це в п'ятницю сказав прес-секретар польського МЗС Марчін Босацький, якого цитують польські медіа.

"Висловлювання цих чоловіків є не тільки ідіотичним, але й скандальними та хамськими", - сказав прес-секретар, зазначивши, що вони повинні попросити пробачення не тільки в українців, а також у поляків.

Ситуацію

на своїй сторінці в Твіттері також прокоментувала заступник міністра закордонних справ Польщі Катажина Паучіньска-Наленч, яка теж засудила висловлювання журналістів.

"Такі висловлювання, які дозволили собі Воєвудський і Фігурскій, ніколи не повинні звучати. Ганьба, панове! Я приєднуюся до обурення МЗС України", - написала вона.

За даними поінформованого джерела, представники польського МЗС мали розмову з власниками радіостанції Eska Rocks щодо цього питання.

"Відбулася гостра розмова", - зазначив співрозмовник агентства на умовах анонімності.

Нагадаємо, сьогодні один із журналістів програми Eska Rock "Poranny WF" Міхал Фігурський в ефірі вибачився перед громадянками України, зазначивши, що він і Куба Воєвудський не хотіли образити українок, а висміювали "стереотипи деяких поляків". Утім зробили вони це у формі, яку можна було сприйняти як стьоб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram