ГоловнаПолітика

У ПР розповіли, коли звернуться в КА щодо російської мови

Єфремов не виключає вживання радикальних заходів.

У ПР розповіли, коли звернуться в КА щодо російської мови
Фото: http://podrobnosti.ua

Партія регіонів буде порушувати питання про внесення змін до Конституції щодо запровадження в Україні двомовності в разі, якщо мовний законопроект не ухвалять у ВР.

Про це сьогодні під час брифінгу заявив лідер фракції ПР Олександр Єфремов.

Він зауважив, що Партія регіонів та її фракція порушила питання про необхідність ухвалення мовного законопроекту і в разі його позитивного рішення щодо двомовності будуть інші підходи.

"Проте, якщо сьогоднішній законопроект не ухвалюватиметься, то я не виключаю варіант, що за цих умов буде радикалізовано це питання і буде виноситися на Конституційну асамблею для його розгляду", - сказав Єфремов.

Крім того, додав він, не виключено, що ті гострі питання, які в даний час не знаходять підтримки всієї ВР, будуть взагалі винесені на референдум.

Лідер фракції ПР також зазначив, що мовне питання чітко прописане в програмі Партії регіонів, і нічого нового член фракції ПР Вадим Колесніченко не сказав про можливість змін до Конституції України.

Нагадаємо, 21 червня регіонал Колесніченко, заявив, що фракція Партії регіонів домагатиметься внесення змін у Конституцію України про введення двох державних мов у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram