ГоловнаПолітика

Таліби захопили готель у столиці Афганістану

Правоохоронці повідомляють про жертви.

Таліби захопили готель у столиці Афганістану
Фото: turkey-tourism.info

Бойовики екстремістського руху "Талібан" захопили готель у столиці Афганістану Кабулі, внаслідок чого загинули щонайменше сім осіб.

Про це повідомляє "Сіньхуа" з посиланням на співробітників поліції.

"Операція зі звільнення захоплених талібами заручників триває, але наразі відомо про загибель шести мирних громадян і одного поліцейського", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що таліби захопили готель сьогодні вночі, 22 червня. Озброєні ручними протитанковими гранатометами, важкими кулеметами й іншою вогнепальною зброєю, вони напали на готель Spozhmai в зоні відпочинку на березі озера Карга поблизу Кабула. Кілька десятків людей узято в заручники. За даними агентства Франс Пресс, нападу на готель передували кілька вибухів, улаштованих терористами-смертниками.

За словами шефа поліції Кабула Айюба Саланга, вже звільнено 18 заручників і вбито щонайменше двох бойовиків. За його словами, поліцейським наразі не вдалося пробратися в усі частини будівлі готелю, тому інформації про кількість нападників іще немає.

За словами талібів, причиною їхнього нападу на готель стало проведення багатими іноземцями й афганцями "диких вечірок" - споживання алкоголю й інші дії, заборонені нормами ісламу.

Нагадаємо, у квітні під час боїв у Кабулі і трьох провінціях Афганістану співробітники національних силових структур знищили 36 бойовиків радикального руху "Талібан", одного полонили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram