ГоловнаПолітика

Рада змінила правила роботи маршрутників

Депутати полегшили проведення конкурсу пасажирських перевезень.

Рада змінила правила роботи маршрутників
Фото: Макс Левин

Депутати скоротили кількість документів для участі в конкурсі на здійснення пасажирських перевезень автомобільним транспортом.

За ухвалення законопроекту №9126 від 8 вересня 2011 р. "Про внесення змін до статті 46 Закону України "Про автомобільний транспорт" (щодо перевізників-претендентів) проголосували 254 народних депутатів.

Я думаю, що через 4-5 років маршрутки в Україні зникнуть.

— Борис Колесніков, віце-прем'єр, міністр інфраструктури

Згідно із законопроектом, для участі в конкурсі на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування автомобільний перевізник подає конкурсному комітету заяву претендента встановленого зразка із зазначенням автобусного маршруту загального користування, на якому має намір працювати претендент; нотаріально завірену копію ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів та копії ліцензійних карток на автобуси, які будуть використовуватися на автобусному маршруті; відомості про додаткові умови обслуговування маршруту та документ, що підтверджує внесення плати за участь у конкурсі.

Також із закону вилучили вимогу про довідку відповідності технічного стану автобусів претендента умовам перевезень, яку видає відповідний підрозділ Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України; висновок Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України про відповідність претендента вимогам нормативно-правових актів у сфері безпеки дорожнього руху.

Раніше Головна державна інспекції на автомобільному транспорті Міністерства інфраструктури оштрафувала українських автоперевізників на 3 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram