ГоловнаПолітика

Журналіст зізнався в підготовці замаху на донецького губернатора

Представник ЗМІ заявляє, що на нього чинили тиск.

Журналіст зізнався в підготовці замаху на донецького губернатора
Максим Касьянов с охраной губернатора
Фото: donetskie.com

Журналіст інтернет-видання "Коррдон" Максим Касьянов щиросердно зізнався в підготовці замаху на губернатора Донецької області Андрія Шишацького.

Про це повідомила керівник прес-служби Донецької облпрокуратури Яна Соболевська.

За її словами, в прокуратурі є заява, в якій Касьянов зізнається у підготовці замаху на Шишацького. Прокуратура проводить перевірку фактів, викладених у заяві Касьянова.

Сам Касьянов розповів, що написав зізнання під тиском слідчого. За його словами, він оформив зізнання у вигляді заяви в прокуратуру про явку з повинною.

Однак прокуратура стверджує, що цю заяву не можна вважати явкою з повинною, оскільки мова йде про злочин в умовах неочевидності.

Нагадаємо, 20 червня Касьянов розповів, що при спробі зняти на відео автомобіль голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького на нього напала охорона губернатора. За словами журналіста, він хотів зафіксувати, як губернатор заїжджає на парковку і як оплачує її.

У той же час, керівник прес-служби Донецької обладміністрації Римма Філь спростувала факт нападу.

Касьянова доставили у Ворошиловський районний відділ міліції Донецька. Він написав заяву про насильницьке перешкоджання його журналістській діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram