ГоловнаПолітика

Попов хоче зберегти киянам низькі комунальні тарифи

Голова КМДА каже, що держава піклується про жителів столиці.

Попов хоче зберегти киянам низькі комунальні тарифи
Фото: Макс Левин

Уряд додатково виділив Києву мільярд гривень, щоби місто змогло заплатити різницю в тарифах ЖКГ.

Про це розповів голова КМДА Олександр Попов у прямому ефірі телеканалу "Київ".

"Треба зрозуміти, що сьогодні вартість комунальних послуг не відповідає собівартості. Ми якось про це іноді скромно не говоримо, але, наприклад, рішенням Верховної Ради, уряду, місто отримає один мільярд гривень, щоб заплатити різницю в тарифах, тобто те, що не доплачуємо ми як споживачі нашим комунальним підприємствам. Мільярд гривень - це тільки по Києву. Ціна на газ висока. Ми знаємо причини цього. А оплачують кияни іншу ціну, значно меншу. Таким чином, держава дбає про те, щоб тарифи були стриманими й не піднімалися , - зазначив О. Попов.

Нагадаємо, що, згідно з домовленостями, досягнутими в результаті переговорів у Москві між Юлією Тимошенко та Володимиром Путіним 2009 року, Україна нині змушена платити безпрецедентно високу ціну за російський газ. Українська влада тривалий час домагається перегляду газових контрактів із РФ, вважаючи ціну на газ завищеною, а на транзит - навпаки заниженою.

Крім того, Україна шукає нові джерела енергопостачання та залучає інвесторів, здатних видобути важкодоступні енергоресурси на території України.

"Уряд проводить політику забезпечення енергонезалежності нашої держави. І все, що ми зараз робимо, через 3-5 років обов'язково дозволить нам вирішити це завдання. Але це зовсім не означає, що після цього ми відмовимося від взаємовигідної співпраці з Росією з енергетичних питань. Просто ми не хочемо на 100% залежати в питаннях поставки енергії від однієї країни, як це є нині", - заявив прем'єр-міністр Азаров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram