ГоловнаЕкономікаДержава

Раду просять ввести штраф за несплату турзбору

Озвучено передбачувані суми штрафів.

Раду просять ввести штраф за несплату турзбору
Фото: comments.ua

Верховна Рада Криму просить Верховну Раду ввести штрафи від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за несплату власниками або орендарями міні-готелів туристичного збору в бюджет.

За ухвалення постанови проголосували 83 з 88 депутатів, присутніх на сесії в середу (всього в Раді 100 парламентарів).

Рада Криму пропонує Раді внести зміни в Кодекс про адміністративні правопорушення.

"Наше завдання - показати їм (міні-готелям) не тільки пряник, але й батіг, щоб була пряма адміністративна відповідальність за роботу на нелегальній ниві", - заявив голова постійної комісії парламенту Криму з санаторно-курортного комплексу, туризму і підприємництва Рустам Теміргалієв.

Крім власників міні-готелів, пропонується штрафувати також податкових агентів за нестягування турзбору під час надання послуг тимчасового проживання (ночівлі).

Повторне порушення протягом року Рада Криму пропонує штрафувати у розмірі від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, депутати просять карати за порушення законодавства, що регулює порядок надання послуг з тимчасового розміщення, у тому числі за надання послуг міні-готелем без спеціального паспорта - штрафом в розмірі від 5 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За пропозицією Ради Криму, дії, вчинені особою, на яку протягом року було накладено адміністративне стягнення за порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, Ялту визнано лідером за туристичними зборами 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram