ГоловнаПолітика

Колесніченко відмовився брати участь у слуханнях щодо "мовного" законопроекту

Депутат не вважає обговорення кваліфікованим.

Колесніченко відмовився брати участь у слуханнях щодо "мовного" законопроекту
Фото: Макс Левин

Автор "мовного" законопроекту, народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко пішов із комітетських слухань щодо цього законопроекту, оскільки не вважає слухання кваліфікованими та професійними.

Виступаючи як автор законопроекту, В. Колесніченко нагадав, що для професійної дискусії голові Верховної Ради Володимиру Литвину пропонували опублікувати мовний законопроект у газеті "Голос України".

У відповідь, за словами депутата, спікер сказав, що в цьому немає необхідності, оскільки його вже оприлюднено на сайті ВР.

"Для того, щоб відбулося нормальне обговорення, а не брехня і перекручування, фракція Партії регіонів за своєю квотою поставила завдання перед "Голосом України" опублікувати цей документ, аби люди нарешті побачили, що, крім брехні, нічого не існує", - сказав В. Колесніченко.

Верховна Рада в особі більшості хоче ухвалити цей законопроект до початку літніх канікул

— Вадим Колесніченко, народний депутат (Партія регіонів)

Він зазначив, що керівництво Партії регіонів удруге пропонує провести загальнонаціональний круглий стіл щодо "мовного" законопроекту із залученням фахівців, які розуміють, що Україна є багатонаціональною державою.

В. Колесніченко також висловив обурення з приводу прес-релізу щодо "мовного" законопроекту Комітету ВР із питань культури та духовності, який і був ініціатором проведення сьогоднішніх слухань.

"Цей комітет узяв на себе обов'язки Конституційного Суду, суду інквізиції і, по суті, революційної трійки 37-го року... І, по суті, вони готові розстріляти всіх, хто з ними не згоден. Тому я не вважаю за доцільне бути на засіданні, оскільки деякі навіть не розуміють, навіщо мене запросили", - заявив В. Колесніченко.

Раніше повідомляли, депутати внесли рекордну кількість поправок до "мовного" закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram