ГоловнаПолітика

Кошкіна: "тушки" - наслідок цинізму і меркантилізму українського суспільства

За словами шеф-редактора LB.ua, громадяни самі "купуються" на тонометри, роздавання гречки.

Кошкіна: "тушки" - наслідок цинізму і меркантилізму українського суспільства
Фото: Макс Левин

Інфантильна громадянська позиція українців стимулює корупцію в парламенті.

"Тушки" - породження не гнилизни політикуму, а українського суспільства загалом", - таку заяву в ефірі ТВі зробила шеф-редактор Lb.ua Соня Кошкіна. Тема сьогоднішнього прямоефірного засідання "Політклубу" - "Чи можливий громадянський контроль за висуванням депутатів?".

"Скажімо чесно: в сучасному українському суспільстві цинізм і меркантилізм зведені до абсолюту. Загальноприйняті в цивілізованому світі моральні норми нівельовано - зраджувати, обманювати, плодити корупцію, особливо, якщо ти - при владі, не вважається часто особливо ганебним. Ба більше, якщо ти при владі ухитряєшся нічого на тому не заробити, не "нагріти руки", багато хто вважатиме тебе лохом", - сказала Кошкіна.

"Ви пам'ятаєте скандали 2006-го, 2007-го, коли люди мільйони переводили в офшори, а потім, коли отримували чомусь не ті місця, за які розплачувалися, і все це розкривалося? Чи пам'ятаєте нещодавню історію з Ігорем Рибаковим? Адже він анітрохи не соромиться "причетності" до "купівлі душ", ба більше - практично пишається", - додала вона також.

"Громадяни самі це заохочують, "купуючись" на тонометри, роздавання гречки тощо. Заохочують, знову і знову голосуючи за тих, хто вже зраджував, продавав, публічно брехав. І доки не відбудуться зміни, перш за все, у нас в головах, у парламенті - як дзеркалі суспільства - нічого не зміниться", - зазначила шеф-редактор Lb.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram