ГоловнаПолітика

В українській політиці виникла закрита каста, - Доній

За словами політика, колишні комуністи, працівники КДБ і криміналітет отримали надприбуток і захопили владу.

В українській політиці виникла закрита каста, - Доній
Фото: Макс Левин

Проста людина не може бути обрана до Верховної Ради або до місцевої ради через створення закритої касти в українському політикумі.

Про це заявив народний депутат від фракції НУ-НС Олесь Доній в ефірі телеканалу ТВі.

Суспільство повинно мати ідею і просувати найкращі кадри, щоб провадили, зокрема, і законотворчу діяльність. Зараз таких людей просто немає. Політикум із початку 1990-х років перетворився на бізнес-клуб. Якщо ми в 1990-х ішли в політику заради ідеї, то потім вихідці з Компартії призначили до політикуму комсомол, КДБ і, зокрема, криміналітет, отримавши надприбуток і скупивши політикум.

Доній зазначив, що звичайна людина не має шансів безкоштовно стати депутатом не те що Верховної Ради, а й місцевої ради.

"Партії перетворилися на окремі закриті касти, тож суспільство не може впливати на формування партійного списку. Йде гра в піддавки. Ті, кого ми вважаємо опозиційними партіями, значною мірою вдають, що вони борються з владою. Тим часом створюється ілюзія, організовуються мітинги по 50 осіб. Основна мета - не допустити інших", - сказав політик.

Окрім того, нунсівець додав, що зі сформованої ситуації можна вийти двома шляхами. "Перший полягає в тому, щоб морально очистити політикум, необхідно просувати чесних і порядних людей, які є в суспільстві. Потрібно не боятися просувати їх у політику. По-друге, партії і безліч громадських організацій не здатні перемогти тиранічну владу. Нам потрібна структура за прикладом польської "Солідарності" 1980-х років, зразок Народного руху 1989 року або народних прибалтійських рухів", - вважає народний депутат.

Також він зазначив, що українське суспільство зрозуміє необхідність змін через півроку після того, як в Україні буде створено такий рух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram