ГоловнаПолітика

Меркель погодилася приїхати на Євро-2012

Канцлер ФРН відповіла на пропозицію Туска.

Меркель погодилася приїхати на Євро-2012

Канцлер ФРН Анґела Меркель вперше відвідає матч Євро-2012 - вона приїде на чвертьфінальний матч між збірними Німеччини та Греції.

Про це повідомив заступник представника німецького уряду Георг Штрайтер.

Від поїздки в Україну на групові матчі німецької збірної Меркель, як відомо, відмовилася.

У Гданськ канцлера запросив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск. Щоб потрапити на матч, Меркель навіть попросила свого італійського колегу Маріо Монті на кілька годин раніше перенести зустріч лідерів низки європейських країн, яку було заплановано на вечір 22 червня в Римі. Монті з розумінням поставився до прохання Меркель, за що вона висловила йому подяку, повідомив Штрайтер.

У римській зустрічі, крім Меркель і Монті, візьмуть участь також іспанський прем'єр Маріано Рахой і французький президент Франсуа Олланд. За тиждень до річного саміту глав держав і урядів ЄС у Брюсселі лідери цих країн хочуть у вузькому колі обговорити проблеми боргової кризи та шляхи виходу з неї. Крім того, мова піде про ситуацію в Греції після парламентських виборів.

Чи поїде на матч у Гданськ новий прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас, наразі невідомо. Водночас, політичне підґрунтя візиту Меркель заступник спікера німецького уряду виключив: "Це день спорту".

Однак досі не відомо, чи поїде німецький канцлер на фінальний матч футбольного турніру в Києві у разі, якщо німці пройдуть у вирішальний раунд. Меркель, а також члени її уряду досі утримувалися від відвідування матчів першості в Україні. Це - негласний знак протесту проти політики Президента Віктора Януковича та поводження з ув'язненою колишньою главою уряду Юлією Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram