ГоловнаПолітика

Влада обіцяє метро на Троєщині вже наступного року

А швидкісний трамвай у цей район пустять уже через два місяці.

Влада обіцяє метро на Троєщині вже наступного року
Фото: golosua.com

Першу станцію метро на Троєщині відкриють 2013 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів.

"Цьогоріч тривають роботи з будівництва метро на Троєщину, першу станцію якого київська влада планує відкрити вже 2013 року", - сказано в ньому.

Прем'єр-міністр Микола Азаров провів нараду з перспективного плану розвитку транспортної інфраструктури Києва, під час якої обговорювали перелік основних інфраструктурних об'єктів, які планують реалізувати в 2012-2013 роках.

Зокрема, голова КМДА Олександр Попов також спрогнозував запуск швидкісного трамваю на Троєщину до Дня Незалежності (24 серпня).

Окрім того, під час наради було зазначено, що чергову станцію метро на Теремках планують відкрити в жовтні, а рух по Подільському мостовому переходу - 2013 року.

Євро мине, а всі ці об\'єкти залишаться. І от я вже думаю про те, як зберегти той темп реалізації інфраструктурних проектів? У багатьох моїх колег складається враження, мовляв, от Євро закінчиться - й ми почнемо відпочивати, й буде перерва. Ні! Ні про яку перерву ми навіть думати не повинні"

— Микола Азаров, прем'єр-міністр

Азаров, своєю чергою, зазначив, що підготовка та проведення чемпіонату Європи з футболу-2012 показали: Україна може реалізовувати масштабні інфраструктурні проекти.

Зокрема, за його словами, всі намічені завдання щодо транспортної інфраструктури Києва виконано.

"Тепер перед нами стоїть завдання: кардинальна модернізація транспортної інфраструктури столиці. Нам потрібно, щоб Київ розвивався, щоб кияни та гості столиці почувалися комфортно. Ми повинні зробити Київ ще красивішим", - додав Азаров.

При цьому прем'єр зазначив необхідність максимально мінімізувати незручності для власників автомобілів, пов'язані з обмеженням руху під час спорудження мостів і розв'язок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram