ГоловнаПолітика

Націоналістам заборонили підтримувати українську мову на вулицях Запоріжжя

Планам "свободівців" перешкодили запорізька влада і міліція.

Націоналістам заборонили підтримувати українську мову на вулицях Запоріжжя
Фото: http://transkarpatia.net

Запорізькі націоналісти заявляють, що не зможуть провести запланований 4-денний пікет на захист української мови.

Як повідомляє прес-служба Запорізької обласної організації ВО "Свобода", 18 червня Запорізький окружний адмінсуд заборонив місцевим "свободівцям" проводити мітинги на підтримку української мови та проти законопроекту "Про засади державної мовної політики", заплановані на 19-22 червня на Фестивальній площі в Запоріжжі.

"Мітинг не був анонсований заздалегідь, про нього не знали ЗМІ, а знали лише чиновники виконкому - запорізька "Свобода" поінформувала про проведення в місті мирного зібрання на підтримку української мови тільки їх. Цікаво, що аналогічну заявку, але на мітинг на підтримку російської мови, несподівано подала організація, яка фінансується регіоналами. "Третьою особою" в суді виступило Запорізьке міське управління МВС, яке заявило, що "хвилюється" за людей, адже організації, які хочуть провести мітинги, мають протилежні політичні погляди", - розповіли націоналісти.

У прес-службі зазначили, що "міліція також поскаржилася, що у зв'язку з Євро-2012 не має достатнього особового складу для охорони громадського порядку".

"Ми все одно будемо захищати українську мову, і тепер плануємо провести акцію, коли Верховна Рада візьметься до розгляду мовного законопроекту", - повідомив голова Запорізької обласної організації ВО "Свобода" Віталій Подлобніков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram