ГоловнаПолітика

Місія Європарламенту з приводу Тимошенко буде безрезультатною, - євродепутат

Соціаліст вважає, що висновок комісії не буде чинним.

Місія Європарламенту з приводу Тимошенко буде безрезультатною, - євродепутат
Фото: grani.lv

Навіть якщо Пет Кокс і Александр Кваснєвський, які спостерігають за справою Тимошенко, виявлять порушення у справах проти екс-прем'єрки, це не означає, що її обов'язково визнають політичною ув'язненою.

Про це заявив депутат Європарламенту від Латвії, представник групи соціалістів і демократів Олександр Мирський.

"У такому разі треба відправити українську місію до Польщі, щоб вони там теж понаглядали за польським правосуддям. У них там є люди, які назвуть себе політичними в'язнями. Якщо кинути клич у Польщі - хто себе вважає політичним в'язнем, то що другий кримінальник так скаже. Тому слід відправити туди українську комісію і розглянути всі справи. Це ж цирк із цим Кваснєвським, хто він такий? Колишній президент? Колишніх у нас багато. Якщо український уряд буде вважати, що їхня місія є юридично чинною, вища за український суд, тоді нехай для кожного ув'язненого в Україні привозять таку саму. У такому разі ЄС повинен узагалі замінити українські суди", - сказав він.

Депутат заявив, що він не вірить у те, що місія Європарламенту здатна щось змінити.

"Скажу відверто - місія Європарламенту з приводу Тимошенко не спрацює. Соціалісти - це люди, які шукають у Партії регіонів щось позитивне. Намагаємося підказати їм правильні рішення в цьому конфлікті. Ну, приїдуть, подивляться, а далі що? Добре, що Шульц з Азаровим домовилися, але не впевнений, що із цього щось вийде", - додав Мирський.

Нагадаємо, Європейський парламент вирішив розширити мандат колишнього президента Польщі Александра Кваснєвського і колишнього президента Європарламенту Пета Кокса - голів наглядової місії на касацію екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенк, - доручивши їм також моніторити справи колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього першого заступника міністра оборони Валерія Іващенка. Сам Кваснєвський вважає, що місія медіаторів не дасть результатів одразу, проте може змінити ставлення Києва і налаштувати Україну на демократичні стандарти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram