ГоловнаПолітика

Колесніченко заявив, що ніколи не захищав української мови

Регіонал заявляє про давній конфлікт із Грачем.

Колесніченко заявив, що ніколи не захищав української мови
Фото: Макс Левин

Регіонал Вадим Колесніченко назвав брехнею заяви "нунсівця" Геннадія Москаля і комуніста Леоніда Грача про те, що в 90-х роках в Криму він захищав українську мову і носив вишиванку.

За словами Колесніченка, Москаль прибув до Криму тільки 1997 року, тоді як він був депутатом Верховної Ради Криму до 1994 року.

"Так склалося, що мені жодного разу у своєму житті не випало вдягнути вишиванку, і з цього приводу жоден парламентарій Криму до мене жодних претензій не мав", - зазначив депутат.

Також регіонал повідомив, що з 1990-го по 1994 рік він одночасно був депутатом Ялтинської міської ради і Верховної Ради Республіки Крим. Колесніченко наголосив, що кожен охочий може витребувати стенограми роботи і переконатися, що всі його виступи виголошувалися російською мовою.

"При цьому я знаю, люблю і вільно розмовляю українською мовою - ніколи цього не приховував, не вважав предметом особливої гордості, і не бачу в цьому якоїсь особливої таємниці. Ба більше, після ухвалення Конституції Республіки Крим, в розробці якої брав особисту участь, я почав вчити ще й кримськотатарську мову, оскільки її оголосили офіційною мовою Республіки", - заявив Колесніченко.

Окрім того, Вадим Колесніченко нагадав, що, працюючи над створенням Демократичної платформи в КПРС у Ялтинському міськкомі, вже тоді мав особистий конфлікт із паном Грачем через його методи роботи.

Нагадаємо, раніше депутат Геннадій Москаль заявив, що автор скандального мовного законопроекту Вадим Колесніченко як депутат Верховної Ради Криму розмовляв виключно українською мовою і носив національну вишиту сорочку. Своєю чергою, комуніст Леонід Грач заявив, що після розпаду Радянського Союзу Колесніченко захищав українську мову в Криму і дійсно носив вишиванку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram