ГоловнаПолітика

В Об'єднаній опозиції очікують розширення

У "Батьківщині" кажуть про переговори з Гриценком і Катеринчуком.

В Об'єднаній опозиції очікують розширення
Фото: Макс Левин

До Об'єднаної опозиції можуть долучитися "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка і Європейська партія Миколи Катеринчука.

Про такі переговори пише газета КоммерсантЪ-Украина з посиланням на джерела серед депутатів опозиції.

Співрозмовники з-посеред народних депутатів опозиції стверджують, що в переговорах з керівництвом "Батьківщини" бере участь лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

"Останнім часом Гриценка часто бачать у центральному офісі "Батьківщини" на вулиці Турівській", - сказав співрозмовник.

За його словами, переговори про участь у виборах за списком партії "Батьківщина" веде також голова Європейської партії, депутат Микола Катеринчук.

У розмові він не заперечував факту переговорів, проте порекомендував дізнатися подробиці в керівництва "Батьківщини".

"Іде переговорний процес, тільки-но він завершиться, я про це повідомлю. Переговори перебувають на завершальній стадії", - зі свого боку заявив Гриценко.

Окрім партій, у переговорах також беруть участь представники громадських організацій і меджлісу кримськотатарського народу.

"Конкретних пропозицій від них ("Батьківщини") наразі не було, проте консультації ми проводимо не тільки з Об'єднаною опозицією, а й з іншими демократичними силами, які до неї не входять", - сказав лідер меджлісу кримськотатарського народу, депутат Мустафа Джемільов, додавши, що курултай ухвалить остаточне рішення про формат участі в парламентських виборах 21 липня.

За словами експерта Вадима Карасьова, не виключено, що до Об'єднаної опозиції, крім партії Гриценка і Катеринчука, приєднається також партія "Українська платформа "Собор" депутата Павла Жебрівського (НУ-НС).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram