ГоловнаПолітика

Тимошенко подасть до суду на Януковича

Власенко заявив, що екс-прем'єр формує команду юристів для захисту своїх інтересів.

Тимошенко подасть до суду на Януковича
Фото: byut.com.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко має намір звернутися з позовом до судів інших країн у зв'язку з інтерв'ю Президента Віктора Януковича агентству Bloomberg, у якому він заявив про її можливу причетність до вбивства народного депутата Євгена Щербаня 1996 року.

Про це повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Юлія Володимирівна хотіла зазначити, що вона вдячна Вікторові Януковичу за те, що він чесно і відверто визнав на весь світ, що є замовником політичних репресій проти Юлії Тимошенко, визнавши її винуватою без суду, а іноді й без слідства. Він прокричав це гордо на весь світ", - сказав захисник журналістам біля Центральної клінічної лікарні №5 "Укрзалізниці" в Харкові.

Він зазначив, що оскільки Bloomberg є світовим агентством, це дає можливість Тимошенко звернутися із позовом про захист честі і гідності до судів інших країн.

"Юлія Володимирівна просила переказати, що від сьогодні вона формує команду юристів, які представляли б її інтереси в різних країнах із метою притягнення до відповідальності людей на кшталт Януковича, які можуть тільки ляпати язиком. Під час цих судових процесів буде розглянуто всі ті абсурдні та брехливі звинувачення, які прозвучали в інтерв'ю Януковича, і це стане для нього ганьбою і дасть можливість Юлії Володимирівні в нормальних демократичних судових процедурах реабілітувати своє чесне ім'я", - сказав Власенко.

Нагадаємо, Віктор Янукович в інтерв'ю агентству Bloomberg заявив про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня. "Усе, що стосується Тимошенко, - історія триває не один десяток років. Ті злочини, які скоювалися учасниками різних кримінальних справ, вони відбувалися за участю Тимошенко. Це не секрет для всього світу. Це все було. У тому числі вбивство Щербаня", - заявив Президент.

Згодом Янукович заявив, що встановлення причетності Тимошенко до вбивства Щербаня є виключно прерогативою суду. "Якщо суд доведе, що Тимошенко була причетною до вбивства Щербаня, про що зараз багато пише преса, справа може отримати зовсім інший поворот. Але повторюю, це прерогатива суду, а не когось іншого", - наголосив голова держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram