ГоловнаПолітика

Литвин обіцяє розглянути закон про скасування недоторканності в призначений термін

У Раді заявляють, що ще не отримали рішення профільного комітету.

Литвин обіцяє розглянути закон про скасування недоторканності в призначений термін
Фото: tsn.ua

Верховна Рада розгляне законопроект про скасування недоторканності президента, народних депутатів і суддів 20 червня, навіть якщо до цього часу не буде рішення профільного комітету.

Про це повідомив голова парламенту Володимир Литвин сьогодні на засіданні погоджувальної ради лідерів фракцій і голів комітету ВР.

Він сказав, що наразі офіційно від профільного комітету не надійшли документи щодо розгляду цього законопроекту комітетом. Водночас Литвин додав, що навіть якщо таких документів не буде, законопроект усе одно розглядатимуть, оскільки є відповідне рішення Ради.

Своєю чергою, голова парламентського комітету з питань правової політики Сергій Міщенко сказав, що засідання комітету з цього питання відбулося 11 червня, і тоді було прийнято рішення щодо відповідного законопроекту. Він висловив здивування щодо того, чому документи не надійшли до голови ВР, оскільки він іще минулого тижня все оформив і передав, відповідно до регламенту парламенту.

Зі свого боку лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко зазначив, що законопроект про скасування недоторканності президента, народних депутатів і суддів внесено представниками опозиції.

Звертаючись до колег, Мартиненко запропонував, щоб 20 червня "всі дружно проголосували та показали позицію з цього питання", нагадавши: "ще зовсім недавно більшість дуже активно виступала з цієї тематики".

Нагадаємо, 6 червня Рада відклала до 20 червня вирішення питання щодо розгляду змін до Конституції в частині скасування недоторканності президента, народних депутатів і суддів.

Зокрема, було вирішено не голосувати тоді за внесення до порядку денного сесії цього документа, автором якого є заступник голови Ради Микола Томенко, а відправити його в профільний комітет, щоб до 20 червня було підготовлено висновок щодо цього законопроекту.

Зазначимо також, що 5 липня Рада повинна розглянути законопроект більшості, який ініціює обмеження тільки депутатської недоторканності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram