ГоловнаПолітика

Соратник Ющенко вилаяв лідерів КОД

Сергій Бондарчук звинуватив їх у "прихватизації" опозиційного руху.

Соратник Ющенко вилаяв лідерів КОД
Сергей Бондарчук
Фото: Макс Левин

Голова політвиконкому "Нашої України" Сергій Бондарчук упевнений, що його партію несправедливо виключили з Комітету опору диктатурі.

Про це він заявив у відкритому листі керівництву КОД.

За його словами, КОД використав ідею протидії будь-яким проявам авторитаризму і диктатури винятково для реалізації власних політичних амбіцій і створення монополії на опозиційність.

"Заради цього ви не гидуєте ні підміною понять, ані відвертою брехнею. І коли я чую від вас щось на кшталт "Хто не з нами - той за Януковича", я бачу щось дуже схоже на виверти геббельсівської пропаганди", - написав Бондарчук.

На його думку, в КОД є багато людей, які не поділяють рішення виключити "Нашу Україну" з цього об'єднання і вважають його хибним і шкідливим.

"Але ви, які вважаєте, що приватизували КОД і маєте право виступати від імені всієї опозиції, швидко винесли вирок і відразу виконали його - в найгірших традиціях сталінських судилищ: заочно, без урахування думки обвинувачених і свідків", - сказав Бондарчук.

Він також заявив, що "Наша Україна" була безпосереднім ініціатором створення КОД і одним з його засновників.

"Звичайно, я виявився поганим партнером для ваших угод. Увесь час я ставив незручні питання, на які ви так і не спромоглися відповісти, і виступав з ініціативами, які не відповідали вашим планам "прихватизації" опозиційного руху", - написав Бондарчук.

За його словами, члени КОД - "банальні кон'юнктурники, яким байдуже, під якими прапорами та гаслами йти у владу, - лише б туди потрапити".

Окрім того, Бондарчук звинуватив членів КОД у "проведенні ганебного договірного матчу на майданчику Верховної Ради під час ухвалення мовного закону".

Нагадаємо, 15 червня Комітет опору диктатурі виключив зі свого складу партію Віктора Ющенка "Наша Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram